onsdag 21 maj 2014

Kom igång och skriv...

Ja, nu kan jag verkligen säga att #blogg100 har spruckit för min del. Men ändå, det har fått mig att komma igång med bloggandet, om än i liten skala. Det är väl märkvärdigt att en sak som egentligen inte betyder mer än att jag anmäler mig, utan att lova något, kan engagera mig att skriva blogginlägg varje dag. Om jag inte skriver känns det i samvetet så att jag till och med måste ursäkta mig.

Nu har jag en sak som får mig att skriva varje dag. Nämligen Johanna Wistrands distanskurs Kom igång och skriv i sommar. Varje morgon får jag början på en mening som jag sedan fortsätter att skriva på. Jag skriver utan att tänka alltför mycket i 10-15 minuter och skickar texten till Johanna. Hon sparar texterna i ett dokument som jag får tillbaka efter några veckor, med gensvarskommentarer. Mycket spännande! Hittills har jag skrivit tre texter och jag längtar redan efter nästa. Till helgen blir det en längre skrivuppgift.

Till helgen väntar jag också tillbaka mitt manus från lektören och den, förhoppningsvis, sista genomskrivningen ska börja. Jag väntar med spänning...

måndag 19 maj 2014

Måndagmorgon i Smedsbol

Helgen är slut. Den har gått i barnbarnens tecken. Doris har varit här och den stora händelsen var att mata lammen med nappflaska.  Förövrigt har vi pysslat, spelat kubb och njutit av den första sommarhelgen.
Och så har vi då det nya lilla barnbarnet, Vilgot. I lördags kom han hem till Hornstull och igår åkte Doris och jag dit och insöp hans nyfödda väsen. En svindlande känsla att drunkna i de blåa nya ögonen. Livets under. Var kommer han ifrån?

 
 
 

torsdag 15 maj 2014

Ett nytt barnbarn

De senaste dagarna har varit helt uppfyllda av ett nytt barnbarn på väg till världen. Förlossningen var utdragen, den tog nästan fyrtio timmar. Oron för oss som väntade blev alltmer olidlig vartefter tiden gick utan besked. Till slut var det över, en liten pojke var född och alla mådde bra. Men det är först nu när jag har kommit hem från besöket på BB, hållit den lille i min famn, sett honom i ögonen och kramat hans mamma, min dotter som jag känner mig helt lugn.
Tack gode Gud för detta underverk!

                                

söndag 11 maj 2014

Smedsbol

Till ett regnigt Smedsbol kom idag två små flasklamm till fårhagen. De hade sällskap med två tackor med lammungar. Trots regn och kyla känns det som om sommaren är här när jag öppnar dörren och hör fårens bräkande.

Gun och Lillebror

Föräldrars varningar

"Föräldrars varningar till sina barn är dömda att misslyckas och det är synd.
   Att upptäcka att man är fast i beteenden, som ens föräldrar varnade en för när man var tolv, när man själv är nästan pensionär.
   Och att dessa beteenden är just dem som man retade sig mest på hos föräldern i fråga."

Bodil Malmsten i De från norr kommande leoparderna

måndag 5 maj 2014

Smedsbol

Våren spirar i Smedsbol, men det är alldeles för kallt...

Magiskt ljus över fårhagen


söndag 4 maj 2014

Hemma igen...

Efter en vecka på Lendas med dålig eller ingen internetuppkoppling sprack #blogg100, men jag fortsätter ändå, kanske kommer jag ikapp...
Landade  på Arlanda vid halv ett i natt och i Katarinamässan i morse klockan elva. Det blev en fin avrundning på veckan som har varit helt fantastisk.
Marianne, Magnus och jag i Katarina kyrka