tisdag 30 september 2014

Ölands skördefest

I helgen var jag med min yngsta dotter på Öland. Vi bodde på Bo pensionat i Vickelby, granne med Capellagården som startades på 60-talet av Carl Malmsten.
Ölands skördefest hade även i år dragit till sig en ansenlig skara människor som, liksom vi, åkte runt och tittade, handlade och fikade. Öländska kroppkakor och majskolvar fanns det gott om, men det åt vi inte. Vi hade hoppats på att få njuta av alla de underbara grönsaker som skördas på Öland, men icke. Inte en fräsch vegetarisk rätt så långt ögat nådde. Vi åkte och åkte... medan vi tuggade i oss raw food godiset som vi hade köpt. Fika fanns det överallt och de mest underbara kakor och bakverk, men ingen mat. Till slut hade vi varit beredda att tugga i oss en varmkorv, men det fanns inte heller, bara kroppkakor... När vi kom tillbaka till hotellet hade Capellagården precis stängt sin servering, där hade de serverat närodlad vegetarisk mat. Bo pensionat serverade mest dyra tunga fisk- och kötträtter. Det slutade med att vi åt rimmad lax med dillstuvad potatis på en restaurang i Färjestaden. Det var gott men inte vad vi hade förväntat oss.
Det blev mycket bilkörande för min del, eftersom det bara var jag som hade körkort, men det var det värt. Igår var en trött dagen efter.
                                       

                                       


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar